Boston Sports Club - Allston, MA

Project Summary

This Boston Sports Club is located in an old pie factory off of Commonwealth Avenue in Allston. The project itself was a renovation of the reception area, main corridor, and a repainting of the facility.

The design plays off the industrial characteristics of the building’s beautiful metal trusses and brick façade. Wood ceiling panels float above the reception and sales desks to create a more private zone within the larger factory space. Negative space between the panels reveals the existing truss system found throughout the club. The new sales area at the entry was designed to be comfortable, yet open. The reception desk was an adaptation of the BSC standard desk, with decorative pendant light fixtures above. The light fixtures carry into the sales area to soften the industrial feel and enhance the privacy. A new paint palette was chosen for the cardio and stretch floors to give a warmer, more modern feel.

While the design upgrades the amenities for the front of house, the design decisions reflect the historic nature of the building.